Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Laat geen enkel klein kostbaar moment nog zomaar voorbijgaan

Het Little Moments gamma van Nûby™ werd gecreëerd om de unieke band te vieren tussen moeder en baby in de allereerste maanden. Samen beleven ze alles voor de eerste keer. Elke kleine stap die de baby maakt in zijn ontwikkeling is een moment om trots op te zijn voor ouders: de eerste glimlach, het eerste woordje, de eerste keer rechtop zitten, …

Dat is waarom Nûby™ producten ontwierp die deze gevoelens van trots in de kijker zetten. Met de eerste drie quotes (“Little Moments, Big Memories”, “You are the apple of my eye” en “Dream Big Little Star”) kunnen ouders tonen hoe fier ze wel zijn. Little Moments is een uitgebreid gamma van producten waaronder fopspenen, flesjes, slabbetjes, nagelsets en een set van kam en borstel. De producten zijn allemaal van de hoogste kwaliteit voor zachte en effectieve verzorging van pasgeboren baby’s.

Denk je nu meteen dat al die ‘eerste keren’ je ook wel wat zenuwachtig maken als ouder? Wij kunnen je daarbij helpen! Hier zijn een aantal tips, zodat je ten volle kan genieten van die kleine kostbare momenten.

De eerste fopspeen

Is je baby niet meteen zo’n fan van zijn/haar fopspeen? Er zijn een aantal kleine dingetjes die je eens kan proberen. Het kan zijn dat je baby de fopspeen niet wilt omdat jij er ook bent en hij je geur kan oppikken. Waarom zouden ze een fopspeen nemen wanneer the real thing vlak ernaast staat? Laat een ander familielid de fopspeen eens aanreiken, anders gezegd: papa to the rescue!

Een andere reden waarom je baby die borstvoeding krijgt een fopspeen weigert, kan zijn omdat die koud is. Jouw tepel is warmer dan een artificiële tepel. Je kan de fopspeen opwarmen door die even onder warm kraantjeswater te houden. Vergeet niet om het water uit de fopspijn te duwen vooraleer die aan je baby te geven en controleer regelmatig op scheurtjes of verkleuringen voor gebruik.

Maar welke fopspeen moet je nu kiezen? Waarom niet een die gemakkelijk terug te vinden is in het donker en met de schattigste quotes op? Neem eens een kijkje naar onze Little Moments ovale fopspeen, perfect om je pasgeboren baby te sussen.
Het eerste flesje

Om melk te drinken uit een fles zijn andere mond- en tongbewegingen nodig dan bij drinken aan de borst, dus het kan even duren voor je baby eraan gewend is. Probeer deze tips eens voor een vlotte overgang:

  • Bied de fles ’s avonds aan na de borstvoeding om hem/haar te laten wennen aan de speen.
  • Probeer een speen met traag debiet. Voor sommige baby’s overspoelt een gewone speen ze met melk. Wanneer je baby kokhalst bij het gebruiken van een flesje, vervang dan de speen eens door een met traag debiet. Het perfecte flesje met traag debiet en zachte silicone speen die mee beweegt zoals de borst van mama, is onze Little Moments Zuigflesje! En dan hebben we het nog niet ons over hoe schattig ze zijn.
  • Laat iemand anders het eerste flesje geven. Wanneer mama het eerste flesje geeft, vraagt baby zich misschien af waarom hij niet gewoon de borst krijgt. Hij/zij zal misschien minder verward zijn bij iemand anders.

Hoe je jouw baby ook voedt, of het nu borstvoeding of flessenvoeding is, er is een must-have die niet mag vergeten worden: een slabbetje! Deze kleine wonderstofjes zorgen ervoor dat je baby eten geven niet gelijk staat aan je baby’s kleren verversen, of zelfs die van jou. Ze beschermen je baby tegen kwijl en gemors bij het eten. Het Little Moments slabbetje is zacht, licht, gemakkelijk aan te doen en stijlvol!

De eerste keer nageltjes knippen

Het kan zenuwslopend zijn om de nagels van een baby te knippen, maar het heeft geen zin om het uit te stellen. Aangezien de nagels van een baby al beginnen groeien nog voor de geboorte, kan het zijn dat jouw kleintje zijn eerste manicure/pedicure al snel nodig heeft. Hoewel hun nagels over het algemeen vrij zacht zijn, kunnen ze ook erg scherp zijn en de huid van een pasgeboren kindje is delicaat.

Wat later in hun ontwikkeling, wanneer ze de wereld rondom hen beginnen ontdekken, geven lange nagels bacteriën de perfecte schuilplaats. En waar denk je dat die vingertjes uiteindelijk terecht komen? In hun mond natuurlijk. Het kort en schoon houden van de nagels van je kleuter zorgt ervoor dat de verspreiding van bacteriën en ziektes beperkt worden. Met de Little Moments evolutieve nagelset, heb je 1 set die meegroeit met jouw baby. Van de vijl voor pasgeborenen tot de nagelknipper voor kleuters. Duw het topje van de vinger wat naar achter om te vermijden dat je in de huid snijdt. Vind je dit toch te eng? Gebruik dan een nagelvijl. Je kan proberen om de nagels te knippen vlak nadat ze in bad geweest zijn, omdat de nagels dan zachter zijn, of wanneer je baby slaapt.

De eerste haarverzorging

Of het nu dik, dun, krullend of bijna niet bestaand is, ouders houden ervan om met hun vingers door hun baby’s haar te gaan voor het plezier. En het ’s morgens alle kanten zien opstaan, is een van die kleine momentjes van geluk als ouder. Vele ouders stellen dan ook de eerste knipbeurt van hun baby uit, want die eerste krulletjes op de grond zien vallen, betekent vaak het begin van de overgang van baby naar kleuter.

Maar uiteindelijk (zoals wanneer je baby bijna niet meer kan zien door het haar voor z’n ogen) zullen sommige lokken toch moeten gaan. En er is meer aan haarverzorging van een baby dan knippen alleen, zelfs wanneer hij/zij bijna geen haar heeft. Een zachte babykam en borstel zijn perfect voor pasgeborenen, omdat de zachte borstelharen aangepast zijn aan hun gevoelige hoofdje, maar toch effectief het haar stylen. De Little Moments borstel- en kamset geeft je baby zijdezacht haar.