Ga naar de inhoud

Is een open drinkbeker echt beter voor je kind?

Is je baby zijn papflesje stilaan ontgroeid? Dan wordt het tijd om te beginnen oefenen met een drinkbeker. Eerst nog met een tuitbeker, maar het uiteindelijke doel is om een open drinkbeker te leren gebruiken. Waarom dat zo belangrijk is, ontdek je in dit artikel.

 

open drinkbeker

Jouw kindje ontwikkelt zich

Tijdens de eerste zes maanden drinkt jouw baby van de borst of van een flesje met een speen. Maar daarna wordt het tijd om over te schakelen op een beker. De mond van jouw kindje ontwikkelt zich immers en met zijn tong, lippen en wangen begint hij zich al voor te bereiden op zijn eerste woordjes. Het is dan ook belangrijk om hem tijdig te laten oefenen met een beker.

De tuitbeker als tussenstap

In een eerste fase kun je jouw kind een tuitbeker geven om stapje voor stapje te leren zelfstandig te drinken. Een tuitbeker ondersteunt namelijk de overgang naar een zuigende drinkbeweging. Toch is het beter om zo snel mogelijk over te schakelen op een ander type drinkbeker. Lange tijd uit een tuitbeker drinken kan immers de ontwikkeling van zijn mondspieren belemmeren.

Het belang van een open drinkbeker

Om nieuwe vaardigheden aan te leren, is het belangrijk om je kind tijdig een gewone beker (of beker met antiknoeirand) te geven. Ja, hij zal vaak morsen, maar oefening baart kunst. Voor je baby is dit een belangrijke stap op weg naar meer zelfstandigheid.

Met een open drinkbeker verminder je bovendien het risico op tandbederf. Als je kindje gesuikerde dranken uit een tuitbeker drinkt, zal hij kleine slokjes nemen en zo kunnen er gaatjes in zijn gebit ontstaan. Met een open beker drinken kinderen meer in één teug, wat de kans op gaatjes kleiner maakt.

Een open drinkbeker kopen?

Ben je op zoek naar een open drinkbeker voor jouw kind, met of zonder antiknoeirand? In het Nûby-assortiment vind je tal van verschillende modellen met leuke designs en kleuren.

Reacties

Reageer