Ga naar de inhoud

Baby's tuutje reinigen, thuis en onderweg

Fopspeen baby


Een propere fopspeen? Dat doe je zo!

Voor een gezonde mondhygiëne is het belangrijk een fopspeen vaak te reinigen. Dat is niet altijd eenvoudig als je buitenshuis bent of wanneer de baby huilt en je hem zo snel mogelijk wil sussen. Om jou op weg te helpen geven we graag enkele tips mee om snel en doeltreffend jouw baby's tuutje te reinigen.

Enkele tips

1. Spoel de fopspeen voor en na ieder gebruik uit onder stromend water.

2. Hou de speen zo vast dat het water erover stroomt en knijp enkele keren in de flexibele speen.

3. Zo loopt het water door de speen en komt al het vuil er langs de ventilatieopeningen onderin uit.

4. Af en toe is een grondigere reiniging met heet water en zacht afwasmiddel nodig.
 

.

Zorg er natuurlijk wel voor dat alle zeepresten weg zijn en je elk randje goed afdroogt alvorens de fopspeen terug aan je baby te geven.

Wist je dat?

  • Een fopspeen om hygiënische redenen best om de 6 weken vervangen wordt? 
  • Je best de fopspeen niet in je eigen mond stopt? Op die manier kan je cariësbacteriën doorgeven die later gaatjes kunnen veroorzaken.

Volledig natuurlijke Antibacteriële doekjes

Netjes zonder te spoelen

Herken je de situatie uit de video ook zo goed? Het is altijd even schrikken als de enige propere fopspeen van je kleintje op de grond valt.

Want, wat moet je doen als er geen kraan in de buurt is? De antibacteriële doekjes van Nûby™ Citroganix™ houden je baby's fopspeen overal schoon, zonder ze nadien te moeten afspoelen. Ze zijn 99,999% effectief tegen bacteriën en hebben een langdurige antobacteriële werking tot wel 4 uur.

Je kan ze ook gebruiken voor het schoonmaken van fopspenen, flesspenen, bijtringen, lepels, speelgoed en alle andere baby accessoires.