Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

De beste manier om luieruitslag te behandelen

Op zoek naar een manier om rode billetjes bij je baby voorgoed te bannen? 

Om luieruitslag en roodheid van de bips te voorkomen en te verlichten hoor je de luier van je kindje regelmatig te verversen. Dat kan in 3 simpele stapjes.

 

Maak de huid van je baby schoon

Maak de huid schoon - luieruitslagGebruik daarbij steeds warm water en een zacht doekje. Een grote "no-no" zijn doekjes met alcohol. Die kunnen namelijk nog meer irritatie opwekken.

Je kan ook Nûby™ billendoekjes gebruiken die baby’s huid zachtjes schoonmaken en de irritatie verzachten terwijl ze uw kindje ook beschermen tegen rode billen, dankzij de natuurlijke ingrediënten van Citroganix™.

Welke soort doekjes je ook gebruikt, de juiste manier om de billetjes schoon te maken is van voor naar achter.

 

Maak de huid droog

Maak de huid droog - luieruitslag

Verzeker je ervan dat de huid volledig droog is. Gebruik daarvoor babypoeder en een nieuwe zachte doek. Tetradoeken zijn hiervoor zeer geschikt. Plaatsen die je vooral niet mag vergeten zijn de huidplooien in de lies en de dijen. De juiste techniek: dep baby’s huid zachtjes droog.

Breng talkvrij babypoeder aan om het vocht in de huidplooien te absorberen. Het gebruik van het Nûby™ Citroganix™ talkvrij babypoeder verzekert doeltreffendheid dankzij het stijfsel. Het verzacht de huid en beschermt billetjes.

 

Breng het beschermende laagje aan

breng bescherming aan - luieruitslag

Breng elke keer je de pamper ververst een dunne beschermende laag luiercrème aan. Vooral luiercrèmes op basis van zinkoxide worden aangeraden. Het zinkoxide vormt een beschermende barrière op de huid. Deze barrière helpt urine en andere weg te houden. Bovendien gaat het laagje ook luierfrictie tegen. 

Heeft je kleintje toch nog last na het toepassen van al deze stappen? Ververs de luier dan nog vaker en aarzel niet baby’s billetjes zo vaak mogelijk bloot te laten.

Vanuit onze expertise raden we het gebruik van natuurlijke billendoekjes aan, zonder . De billendoekjes van Nûby™ Citroganix™ hydrateren, verzachten en beschermen tegen bacteriën die rode billetjes veroorzaken dankzij hun antibacteriële eigenschappen.