Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Alcoholgel? Nee! Babybilletjes veeg je schoon met Nûby-billendoekjes.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is een goede hygiëne cruciaal. In de warenhuizen en apotheken is er momenteel dan ook een rush op ontsmettende alcoholgels. Toch zijn deze producten lang niet altijd aangewezen. Voor de zachte billetjes van je baby bijvoorbeeld, kun je maar beter aangepaste billendoekjes gebruiken. We leggen je graag uit waarom.

 

billendoekjes

Hoera voor hygiëne!

Intussen weten we het allemaal: regelmatig je handen wassen is een must om de kans op een coronabesmetting zo klein mogelijk te houden. Gewoon even afspoelen volstaat trouwens niet. Je moet voldoende zeep gebruiken en je handen grondig wassen, gedurende ten minste twintig seconden. Er zijn zelfs online liedjes te vinden die je perfect aangeven hoelang je je handen moet schrobben. Handig!

Daarnaast worden oppervlaktes waar meerdere mensen mee in contact komen nu veel vaker ontsmet dan anders. Denk bijvoorbeeld aan betaalterminals of de lopende banden aan supermarktkassa’s. Door die telkens te reinigen verhinderen winkeliers dat klanten elkaar of het personeel besmetten.

Alcoholgel: niet zaligmakend

Om zichzelf te beschermen slaan heel wat mensen speciale ontsmettende alcoholgels in. Niet verwonderlijk dus dat er momenteel op heel wat plaatsen al een tekort is. Wil je echt zo’n gel, dan bestaat de kans dat je heel wat winkels en apotheken moet aflopen.

Toch zijn alcoholgels zeker geen must: volgens de richtlijnen van de overheid volstaat het om je handen te wassen met water en zeep. De alcohol in zulke gels is bovendien erg agressief voor je huid. Gebruik je het te vaak, dan kun je last krijgen van irritatie en droge handen.

Billendoekjes voor baby’s gevoelige huid

De tere huid van je geliefde baby mag je dus zeker nooit te lijf gaan met alcoholgel. Gebruik hiervoor liever de billendoekjes van Nûby. Die reinigen én hydrateren de gevoelige huid van je baby. Bovendien blijven ze langer vochtig dan doekjes op basis van alcohol. De billendoekjes van Nûby bevatten enkel natuurlijke ingrediënten en zijn ontwikkeld onder dermatologisch toezicht. 

Tip: heeft je baby last van luieruitslag? Dan kun je die behandelen in drie eenvoudige stappen.

De Nüby-billendoekjes ontdek je in onze webshop. En onthoud: stay safe!